Preparació dels exàmens (Curs 2015-16)

Per preparar amb suficient antelació els exàmens i saber què estudiar per cadascun d’aquests us proporcionem la següent informació sobre els autors i els problemes filosòfics que hi entren.

Primera avaluació:

  1. Primer examen. El problema de la naturalesa i el coneixement. Autors: Pensament mític, presocràtics, sofistes, Sòcrates i Plató. Text de Plató.
  2. Segon examen. El problema de l’ésser humà, la moral i la política. Autors: Pensament mític, sofistes, Sòcrates, Plató, Aristòtil i les escoles del Hel·lenisme. Text de Plató.

Segona avaluació:

  1. Primer examen. El problema de la naturalesa i el coneixement. Autors: L’escolàstica, Descartes i Locke. Text de Descartes.
  2. Segon examen. El problema de la naturalesa i el coneixement. Autors: Locke, Hume i Kant. Text de Locke.

Tercera avaluació:

  1. Primer examen. El problema de l’ésser humà, la moral i la política. Autors: Locke, Bentham i J. S. Mill. Text de Locke o J. S. Mill.
  2. Segon examen. Tots els problemes menys la política. Autors: Marx, J. S. Mill i Nietzsche. Text de J. S. Mill o Nietzsche.

És imprescindible l’elaboració personal de resums i esquemes per preparar els exàmens (es recomanen tots els que apareixen en les activitats del llibre, especialment els que pertanyen als autors que entren a la selectivitat) ja que habitualment hi entrarà molta matèria. També es pot fer en un petit equip de treball, el diàleg i el debat sobre els temes tractats amb els companys és una manera magnífica d’aprendre, aprofundir-ne i desenvolupar respostes pròpies.

Anuncis

Quant a José Vidal González Barredo

Catedràtic de filosofia de l'Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat
Aquesta entrada ha esta publicada en Exàmens, Història de la filosofia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.